Meet- en montage-instructies

Lees voordat u gaat meten onze tips en vervolgens onze meetinstructies. Zo weet u zeker dat uw rolgordijnen straks de juiste maten hebben. Geeft u de maten per ongeluk verkeerd aan ons door? Geen stress! Bij ons heeft u een gratis meetverzekering t.w.v. €24,95. Wij zorgen gratis voor een nieuw product! Maar het is natuurlijk fijn als u zo snel mogelijk kunt genieten van uw nieuwe gordijnen. 

Onze tips:

Stap 1- Plaatsbepaling

Bepaal hoe u uw rolgordijnen gaat plaatsen. Kies uit “in de dag” (tussen het raamkozijn of muren) of “op de dag” (boven het kozijn).

A. Tussen raamkozijn of muren (in de dag)

Let op volgende punten bij plaatsen “in de dag”:

  • Draai- of kiepramen: houd rekening dat u 7 cm ruimte nodig heeft voor het rolgordijn. Check of dan het raam nog naar binnen open kan.
  • Spullen op vensterbank? Kan het product helemaal naar beneden?
  • Is er genoeg ruimte achter (deur)klink / leidingen?
  • Kijk het hele kozijn / situatie na of er misschien andere obstakels zijn die de raamdecoratie in de weg kunnen zitten.

B. Boven het kozijn (op de dag)

Mocht één van de bovenstaande punten aan de orde zijn? Dan moet u kiezen voor montage op de dag = op het kozijn / muur.

Stap 2 - Tijd om te meten

A. In de dag
Breedte: Meet de breedte op 3 verschillende plaatsen tussen het raamkozijn of muren. Noteer de kleinste breedtemaat en voer deze maat in in ons bestelsysteem. U hoeft geen rekening te houden met inhoudingen / reducties. Wij doen dit voor u en zorgen ervoor dat het rolgordijn goed past.

Let op! De stof is altijd +/- 3 cm smaller dan de breedte van het complete systeem inclusief montagesteunen.

Hoogte: Meet op 3 plaatsen vanaf de gewenste bevestigingshoogte in het kozijn tot aan de vensterbank of vloer. Noteer de grootste hoogte.

A. Tussen raamkozijn of muren (in de dag)

B. Op de dag
Breedte: Meet de breedte van het kozijn en tel daar bij voorkeur 10 – 20 cm (5 – 10 cm aan weerskanten) bij op om voor genoeg overlap te zorgen.

Hoogte: Voor de hoogte eerst bepalen of u het product aan het plafond bevestigd of vlak boven het kozijn. Wederom bij voorkeur met 10 cm overlap werken.

B. Boven het kozijn (op de dag)

Montage